Może się to wydawać nieco przesadzone, choć jedzenie w rzeczywistości ma ogromny wpływ na panującą na imprezie atmosferę. Chodzi tutaj nie tylko o sam smak i jakość, ale również poszczególne makroskładniki.
Dlaczego warto wynająć catering?
Cateringi gastronomiczne to doskonała opcja zarówno na wesela, komunie, chrzty, jak i na imprezy firmowe czy okolicznościowe. Korzystając z takich usług można zaoszczędzić przede wszystkim czas i pieniądze. Samodzielne gotowanie posiłków wiąże się z zakupem potrzebnych produktów oraz godzinami spędzonymi w kuchni. Niewykluczone, że nie mając zbyt dużego doświadczenia w kuchni, danie może nie wyjść i całkowicie znaleźć się w koszu.
Wybierając catering kulinarny nie interesuje nas zupełnie nic. Wybieramy tylko liczbę posiłków, czas ich podawania oraz określamy ilość osób. Resztą zajmą się już specjaliści.
Dobór cateringu – jak dobrze poradzić sobie z tym zadaniem?
Musimy pamiętać, że poszczególne osoby mogą posiadać odmienne preferencje. Z tego też względu, najlepiej aby catering był jak najbardziej zróżnicowany i występował w formie bufetu. Dobrym rozwiązaniem w tej kwestii jest również catering sushi w Warszawie. Dzięki ogromnej ilości odmian i ciekawej formie podania, sushi doskonale sprawdzi się jako przekąska na szwedzkim stole podczas imprezy firmowej. Każdy pracownik bez wątpienia zechce skosztować odmian takich jak Hosomaki, Futomaki czy Nigiri.
Kuchnia japońska powinna uczestniczyć w imprezie firmowej, ale nie pełnić główną rolę. Takową warto poświęcić na tacę mięs wraz z dodatkami w postaci frytek, ziemniaków bądź ryżu. Warto jeszcze zorientować się, czy wśród zespołu znajdują się osoby niejedzące mięsa bądź całkowicie odrzucające produkty pochodzenia zwierzęcego. Ma to kluczowe znaczenie w ich dobrej zabawie i może decydować o całym przebiegu imprezy.
catering sushi w Warszawie
Co powinniśmy ustalić z cateringiem?
Niezależnie od renomy i rodzaju cateringu, zawsze powinniśmy ustalić czas przygotowywania posiłków. Pozwoli to uniknąć wpadki dotyczącej brzydko podanych i nieświeżych dań. Nigdy nie powinno się przygotowywać jedzenia ze zbyt dużym wyprzedzeniem. Warto mieć to na uwadze i maksymalnie zadbać o świeży posiłek. W końcu, jako właściciele firmy sami za to płacimy. W przypadku dań bufetowych konieczne jest także zadbanie o podpisy wszystkich posiłków. Zapobiegnie to szybkiemu wystyganiu dań, spowodowanemu nieustannym otwieraniem pojemników. Na każdej imprezie firmowej jakość posiłków musi być wysoka, a my jako przedstawiciele firmy musimy w pełni o to zadbać.