Klasyczna wołowina
Istnieją ludzie, którzy są bardzo konserwatywni, jeśli chodzi o wybór swoich burgerów i nie wyobrażają sobie kanapki bez kotleta z soczystej mielonej wołowiny. W końcu to w takiej formie burgery zadebiutowały na amerykańskich stołach i do dzisiaj właśnie w tej wersji cieszą się największą popularnością.
A może kurczak?
Wraz z rozwojem gastronomii burgery zaczęły ewoluować i zmieniać swoją klasyczną formę. Do wołowego panteonu dołączył kurczak, który bardzo szybko zyskał przychylność kubków smakowych największych miłośników kanapki. Kurczak może być w panierce lub grillowany w zależności od tego, czego aktualnie oczekuje dany smakosz.
Roślinożercy też znajdą coś dla siebie
Czasy się zmieniają, a wraz z nimi przyzwyczajenia żywieniowe. Ostatnie lata pokazały, że na świecie funkcjonuje całkiem dużo wegetarian, którzy poprzez niejedzenie mięsa chcą przyłożyć się do dbania o naszą planetę. Restauracje z burgerami zareagowały na ten trend żywieniowy i zaczęły oferować kotlety warzywne, które w udany sposób dopełniają burgery.
Frytki czy bataty?
W tej kwestii zdania się bardzo podzielone. Jedni wolą klasyczne ziemniaczane frytki, które od zawsze były dodatkiem do burgera. Odpowiednio chrupiące i delikatnie posolone stanowią nieodzowną część tego pysznego dania. Nie brakuje jednak też osób uwielbiających bataty. Ten słodki rodzaj ziemniaków idealnie wpasowuje się w wytrawne smaki kanapki rodem z Ameryki. Niezależnie od tego, co wybierzesz, nie zapomnij o sosie. Najlepiej sprawdzają się ketchup i majonez.
A co do picia?
Ile osób, tyle gustów. Jedni lubią tradycyjną colę, a inni lemoniadę lub mrożoną herbatę. Jedno jest pewne – dobry napój potrafi dopełnić smak burgera i frytek oraz zaspokoić pragnienie jak mało co. Jeśli lubisz kanapki na ostro, odpowiednie picie może pomóc Ci przetrwać atak kapsaicyny na wnętrze Twoich ust.
Gdzie zjeść w Warszawie?
Warszawa to miasto bogate w restauracje oferujące burgery. Ważna jednak w tek kwestii jest jakość dania oraz obsługi klienta. Jeśli zależy Ci na tym, by wieczorna wyżerka odbyła się bez żadnych komplikacji to znak, że Pasibus może Ci pomóc. Burgery z dostawą w Warszawie lub na miejscu spod znaku tej marki z pewnością przypadną Ci do gustu i sprawią, że poczujesz się jak na wycieczce w USA. Daj ponieść się magii smaków oraz niebanalnym połączeniom. Awokado, chorizo, kapusta kiszona, dynia, a nawet grzyby. To wszystko może zawierać Twoja kanapka. Czas na coś dobrego. Znasz adres i numer, więc na co czekasz? Dzisiaj jest dzień burgera!