Catering dla firm – kompleksowa oferta
Czy znasz już catering firmowy od smartlunch.pl? Usługi cateringowe cieszą się obecnie dużą popularnością. Nie ma w tym nic dziwnego. Ciężko przygotować smaczny i pożywny posiłek z najwyższej jakości składników, kiedy wracamy zmęczeni z pracy. Tymczasem oferta dla klientów indywidualnych przewiduje różnego rodzaju dania – od tradycyjnych obiadów aż po dania fit.
Warto jednak wiedzieć, że Smartlunch obsługuje również firmy, spotkania biznesowe oraz dostarcza catering na każdą firmową okazję (bankiety, konferencje). Posiłki zamawiane są z wybranej restauracji, która dostarcza je pod wskazany adres, natomiast pracodawca może się rozliczyć za pomocą zbiorczej faktury. O tym, dlaczego to rozwiązanie świetnie się sprawdza – w kolejnych akapitach.
Co wchodzi w szeroki zakres usług gastronomicznych?
W zakres usług wchodzą posiłki regeneracyjne dla pracowników, ale także tradycyjne domowe obiady, dania kuchni polskiej, europejskiej i azjatyckiej. Dostępne są również posiłki dla osób na diecie. Poza daniami mięsnymi firmy cateringowe mają w swojej ofercie także wegetariańskie i wegańskie wersje posiłków. Odpowiednie menu jest zatem przygotowywane pod kątem indywidualnych potrzeb klienta. Jednakże – co najważniejsze – catering dla firm to dania przygotowane z najwyższej jakości składników. O przygotowanie posiłków dbają natomiast doświadczeni i wykwalifikowani kucharze. W efekcie klient otrzymuje zdrowe, pełnowartościowe i smaczne posiłki w atrakcyjnych cenach.
Catering firmowy a wydajność pracowników
Warto wspomnieć o zaletach, jakie niesie za sobą zamawianie cateringu dla pracowników. Pyszny i zdrowy obiad, który można zjeść w godzinach pracy, wpływa na samopoczucie i wydajność pracownika. Dieta, oparta o pełnowartościowe posiłki, ma niebagatelny wpływ na poziom energii i kreatywności. Należy również pamiętać, że w niektórych sytuacjach ustawodawca nakłada na pracodawcę obowiązek zapewnienia pracownikom ciepłego posiłku – mówią o tym zapisy Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów. Chodzi o ciężką pracę fizyczną, wykonywaną w niesprzyjających warunkach (w niskiej lub wysokiej temperatury, pod ziemią, na wysokościach itp.). Taki posiłek powinien być dobrze zbilansowany – danie musi zawierać 50-55% węglowodanów, 30-35% tłuszczów, 15% białek. Kaloryczna powinna natomiast wynosić 1000 kcal.